Сафет - спасителят на щъркели, отново  пое грижата за изпаднала

...
Сафет - спасителят на щъркели, отново  пое грижата за изпаднала
Коментари Харесай

Спасителят на щъркели отглежда птица, ранена при токов удар

Сафет - спасителят на щъркели, отново  пое грижата за изпаднала в неволя птица. След като през март мъжът от силистренското село Зарица стана прочут с това, че избави от измръзване пет щъркела, в този момент отглежда млада птица, потърпевша при токов удар. Младият щъркел попада при Сафет преди месец.

С рани на единия крайник и крилата, птицата не можела да се движи цяла седмица. А през това време Сафет я хранил и гледал като болно дете, описа самият той. Дал й име – Тошко. Той към този момент е привикнал с хората и животните в стопанския двор на Сафет и не се плаши. Дори си има дневен режим.

Ятото на младата птица към този момент е отлетяло, по тази причина щъркелът ще презимува при Сафет. Той има  къде да го приюти, даже е нагласил  печка, с цел да топли помещението.

От Регионалната екоинспекция не бяха известени за следващия случай на избавен щъркел. Предстои специалистите да ревизират положението на птицата и да преценяват дали да остане при Сафет или да бъде прибрана в избавителен център.  А Сафет  има вяра,че избавените щъркели са му донесли благополучие - от два месеца се радва на втори внук.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР